DIDIER LOURENÇO (Premià de Mar, 1968) compta amb una posició consolidada dins del món de l’art i exposa habitualment en galeries i Fires d’art internacionals.

Recentment ha presentat la seva obra a Nashville i a la Fira Artkarlsruhe 2017 de la mà de la galeria d’art Anquins.

L’exposició MIRADES que inaugura el divendres 10 de març a Reus mostra la seva obra més recent. Grans rostres femenins que captiven per la seva mirada i per l’amalgama de colors que superposa, a les quals l’artista anomena “Les cares Brooklyn”, ja que les va crear després d’una llarga estada al barri de Nova York.

Des que va començar a pintar, la seva trajectòria s’ha caracteritzat per una depuració gradual de la narració i de l’anècdota i en els darrers anys s’ha centrat principalment en la figura femenina per expressar l´existència plàcida que es complau en la senzillesa de viure. En l’exposició a la galeria Anquins, a més de les cares i d’altres temes hi trobareu una suggerent col·lecció de dones “Invisibles” realitzades en gran format sobre tela i amb collage sobre paper. Les dones “Invisibles” es confonen amb un fons realitzat amb sanefes d’ intensos colors i estan acompanyades de mascotes o elements florals. Petites dosis de poesia en composicions tan atractives que arriben directament al cor de l’espectador.

Amb diferents recursos i premisses, la seva obra crea un món on es manifesta la plenitud de l’existència. Les formes simplificades que el conformen hi evoquen elements i trets de la realitat amb un llenguatge assequible que fa de pont entre el pla real i el pla poètic.

 

Durant l’acte inaugural es presentarà oficialment l’etiqueta “Coia”, creada especialment per Didier Lourenço per commemorar la capitalitat de la cultura de Reus el 2017, en col·laboració amb el Celler del Priorat “Clos Galena”. La nova etiqueta i caixa serigrafiada es van presentar al “Museum of the City of New York” el passat desembre. La “Coia”, figura representativa de la ciutat està envoltada de panots de Gaudí i olora una rosa de Reus. Una imatge nova i suggestiva de la ciutat.


Recent Portfolios